Jokainen ihminen on yhden työpaikan arvoinen

Keskiviikko 13.3.2019 - Juha Kantola

Sanotaan, että työ on parasta sosiaaliturvaa. Työ antaa meille jokaiselle mahdollisuuden tuntea itsemme tärkeäksi. Uskon, että jokainen haluaa omalla panoksellaan osallistua oman ympäristönsä rakentamiseen.

Kukaan meistä työssäkäyvistä ei voi väittää, että olisi omalla erinomaisuudellaan ansainnut työpaikkansa. Ahkeruudesta ja osaamisesta seuraa yleensä hyviä asioita, mutta työpaikan saamiseen tarvitaan usein myös sitä, että on oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Joku on joskus myös väärässä paikassa väärään aikaan eikä työn puute tee hänestä yhtään huonompaa ihmistä.

Meidän on edelleen kaikin keinoin ponnisteltava uusien työpaikkojen syntymisen edesauttamiseksi luomalla yrityksille toimimisen edellytyksiä. Tällä vaalikaudella yli 120 000 ihmistä on saanut työpaikan. Keskustan johdolla tehty työ kantaa hedelmää ja yhä useammasta kodista lähdetään töihin. Tavoitteena pitää olla, että tulevalla vaalikaudella yli 100 000 ihmistä saisi työpaikan.

Jokainen ihminen on yhden työpaikan arvoinen.

Kommentoi kirjoitusta.

Rohkeasti. Hyvän huomisen puolesta.

Perjantai 22.2.2019 - Juha Kantola


Päättäjänä haluan luoda uskoa tulevaisuuteen aikana, jolloin epävarmuus valtaa alaa. On oltava rohkea silloinkin, kun tulevaisuus näyttää sumuiselta.

Työssäni maanmittarina joudun ratkaisemaan ristiriitatilanteita. Valmistaudun huolellisesti asioiden taustoja ja lainsäädäntöä selvittäen. Kuuntelen osapuolten näkemyksiä ja pyrin etsimään ensisijaisesti sovintoratkaisua. Uskon kuitenkin, että epämiellyttäväkin päätös on hyvin perusteltuna hyväksyttävissä.

Koen, että pyrkimykseni rakentavaan yhteistyöhön ja verkostojen laajentamiseen ovat auttaneet minua niin työssäni kuin kuntapäättäjänä. Ratkaisuvaihtoehtojen nopea hahmottaminen on myös helpottanut minua päätöksenteossa. Isänä olen oppinut, että kaikkien perheenjäsenten huomioiminen on tärkeää.

Sydäntäni lähellä ovat lapset ja nuoret. Haluan, että jätämme maamme tuleville sukupolville hyvänä ja turvallisena paikkana elää. Emme voi elää yli luonnon kantokyvyn. Työssäjaksamisen ja työttömyyden haasteisiin on tartuttava rohkeasti. Työ on parasta sosiaaliturvaa. Jokainen suomalainen on yhden työpaikan arvoinen.

Satakunnan tulevaisuuden kannalta keskeisiä asioita ovat raideyhteyksien, tiestön ja satamien kehittäminen sekä laajan ammatillisen ja korkeakoulutuksen säilyttäminen maakunnassamme.

Nyt tarvitaan hyvän huomisen tekijää. Olen siihen valmis.

Kommentoi kirjoitusta.

Yhteisen hyvän asialla

Sunnuntai 11.11.2018 - Juha Kantola

Asetuin kannustettuna ensimmäistä kertaa ehdolle kotikaupunkini Porin valtuustoon vuoden 2012 kuntavaaleissa ja saamani äänimäärä riitti tuolloin varavaltuutetun tehtävään. Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa lupauduin ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin ja sain keskustalaisista ensikertalaisista eniten ääniä. Vuoden 2017 kuntavaaleissa saamani äänimäärä oikeutti paikkaan kaupunginvaltuustossa. Toimin nyt valtuustoryhmämme puheenjohtajana ja kaupunginhallituksen toisena varapuheenjohtajana. Haluan joka päivä olla saamani luottamuksen arvoinen.

Keskustalaisessa järjestötyössä olen aikaisemmin toiminut Keskustan Satakunnan piirihallituksen ja työvaliokunnan jäsenenä sekä Keskustan Porin kunnallisjärjestön puheenjohtajana.

Vuoden 2015 eduskuntavaaleihin lähdin sillä ajatuksella, että haluan tuoda kokeneeseen ehdokaskaartiimme hieman nuorempaa näkökulmaa. Olinhan ehdokasjoukkomme toiseksi nuorin. Yllätykseni oli suuri, kun sain keskustalaisista ensikertalaisista eniten ääniä. Sain valtavasti oppia itseäni kokeneemmilta ja nyt tiedän huomattavasti enemmän siitä, miten päästä kohtaamaan ihmisiä. Siitähän vaalityössä on viime kädessä kysymys – ihmisen kohtaamisesta ja oman vaihtoehdon kertomisesta. Äänestäjähän tekee lopulta päätöksensä vaaliuurnilla - yksin.

Olen ehdolla kevään 2019 eduskuntavaaleissa. Liity tukijoukkoihini tai seuraa muuten matkaani kohti kansanedustajan tehtävää.

Kommentoi kirjoitusta.

Ajatuksia eduskuntavaalien alla 2015

Lauantai 3.1.2015 klo 16:08 - Juha Kantola

Keskustan Satakunnan piirin syyskokous valitsi minut eduskuntavaaliehdokkaaksi lokakuussa 2014. Saamastani luottamuksesta kiitän kaikkia asiaan vaikuttaneita ihmisiä. Tätä ennen oli kuitenkin tapahtunut jo paljon.

Vuoden 2012 kuntavaalien jälkeen esitettyjen pyyntöjen myötä minulle alkoi selkeytyä ajatus eduskuntavaaliehdokkuudesta - vuoden 2019 vaaleissa. Olin ajatellut, että seuraan ensin jonkun muun kampanjointia sivusta. Niin seurasinkin: huomasin tarkkailevani maata kiertäneiden eurovaaliehdokkaiden kampanjointia. Muutamat ihmiset ryhtyivät rohkaisemaan minua asettumaan ehdolle jo kevään 2015 eduskuntavaaleissa ja varmemmaksi vakuudeksi Keskustan Keski-Porin paikallisyhdistys päätti esittää minua eduskuntavaaliehdokkaaksi vuoden 2015 vaaleihin.

Kävin ankaran keskustelun itseni kanssa siitä, kumpi voittaa. Vastakkain olivat elämäntilanteeni vaatima harkinta ajankäytön riittävyydestä kampanjointiin ja intohimo vaikuttaa. Jätin varsinaisen kesäloman pitämättä. Keskustelin asiasta monien ihmisten kanssa enkä vähiten kotona. Kotona näytettiin vihreää valoa ja luvattiin tukea kampanjassa. Tämän jälkeen intohimo vaikuttamiseen otti selkeän voiton.

Keskeisiä teemojani ovat asuminen, liikenne, perhe, työ ja koulutus.

Hihat on kääritty.

Kommentoi kirjoitusta.