Tilinpäätös 2018 - ryhmäpuheenvuoro valtuustossa

Maanantai 17.6.2019 - Juha Kantola


17.6.2019

Ryhmäpuheenvuoro - Porin keskustan valtuustoryhmä 2018 tilinpäätös

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut ja virkamiehet, vuosi 2018 oli talouden näkökulmasta todella heikko. Aiemmissa puheenvuoroissa on nostettu esille useita syitä heikkoon tilanteeseen. En tartu nyt niihin. Jatkossa suunnan pitää kuitenkin muuttua.

Onneksi joitakin selvityksiä talouden tervehdyttämiseksi on ryhdytty tekemään. Kaupunginjohtaja esitteli juuri päätettäväksi tulevia asioita. Nyt tarvitaan erityistä päättäväisyyttä tarvittavien uudistusten toteuttamiseksi. Vain tehdyt päätökset auttavat meitä saamaan Porin talouden kuntoon. Arviointikertomuksessa selkeästi mainitut kehittämiskohteet pitää ottaa vakavasti.

Vuosi sitten tältä paikalta esitin, että valtuuston pitäisi arvioida organisaatiouudistuksen onnistumista. Johtamisjärjestelmän arviointityö on nyt alkamassa. Selvitettäviä kysymyksiä organisaatiouudistuksen onnistumisen arvioinnissa ovat ainakin se, että saavutettiinko uudistukselle asetetut tavoitteet ja toisaalta, kaventuiko luottamushenkilöiden vaikutusvalta?

Kiitokset virkamiehille tekemästänne työstä ja rohkeistakin esityksistä, joita olette meille päätöksentekijöille tehneet. Tehkää niitä jatkossakin.

Keskustan valtuustoryhmä puoltaa vuoden 2018 tilinpäätöksen hyväksymistä ja vastuuvapauden myöntämistä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini